perjantai 23. elokuuta 2013

Kasvis ja kinkku rieskarullat

Täytetyt rieskarullat on helppo suolainen isommissa juhlissa. Meilläkin oli monta valmista rullaa jääkaapissa odottamassa iltaa ja aina tarpeen tullen lisäilin syötävää pöydälle. Varsinkin yömyöhään nämä tekivät kauppansa :) Kinkkurullat onnistuivat kasvisrullia huomattavasti paremmin, koska taisin vähän innostua tuon kasvistäytteen määrän kanssa ja loppupeleissä kasvisversiot eivät malttaneet oikein pysyä koossa. Mutta makuhan on se tärkein asia!




Kinkkutäyte
n.200 g palvikinkkua
1 paprika
1 ruukku jääsalaattia
tuoretta ruohosipulia silputtuna
1 prk creme fraichea
ruohosipulituorejuustoa levitteeksi rieskoille
mausteeksi ripaus jauhettua mustapippuria




Kasvistäyte
2 paprikaa kuutioituna
tomaattia
0,5 dl hienonnettua, tuoretta basilikaa
30 g pinjansiemeniä
200 g kevyttä tuorejuustoa (itse käytin valkosipulituorejuustoa)
suolaa
mustapippuria
1 ruukku (50 g) rucolaa




1. Sekoita keskenään täytteen ainekset.

2. Mausta tuorejuusto suolalla ja pippurilla.

3. Levitä tuorejuusto rieskalevyille tasaisesti.

4. Jaa kasvissekoitus tuorejuuston päälle ja kasvistäytteessä lisää rucola.

5. Kääri rieskat rullalle ja laita ympärille tuorekelmua. Anna vetäytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia.

6. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile.

4 kommenttia:

  1. Nämä lähtee tänään testiin! Namnammam!!

    VastaaPoista
  2. Tuliko näistä "tiiviitä" rullia vai valuiko täyte välistä?

    VastaaPoista
  3. Tuliko näistä "tiiviitä" rullia vai valuiko täyte välistä?

    VastaaPoista