keskiviikko 21. elokuuta 2013

Artisokkapestoleivät

Päätin tehdä perinteisten patonki & tuorejuusto ja tomaattibruchettojen sijasta artisokkapestoleipiä, jotka muistuttavat kovasti noita bruchettoja. Olen maistanut kerran aikaisemmin artisokkia ja muistan tykänneeni niistä. Koska artisokat eivät ole mitään helpoimpia kuoria, niin turvauduin säilyketölkissä oleviin artisokansydämiin. Leivistä tuli hyviä ja vähän jotain tavallisesta poikkeavaa, mutta ei nämä kyllä voittaneet patonki ja tuorejuusto yhdistelmää saati sitten tomaatti-valkosipulibruschettoja.




1 vaalea leipä tai patonki
1 prk artisokansydämiä säilyketölkissä
1/2 sitruunan raastettu kuori
4 rkl parmesaaniraastetta
3 rkl oliiviöljyä
nippu tuoretta basilikaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

1. Valuta artisokista liemi. Raasta sitruunankuori joukkoon.

2. Lisää joukkoon juusto, oliiviöljy, basilika ja mausteet ja soseuta sauvasekoittimella.

3. Viipaloi leipä/patonki ja paahda niitä hetki uunissa.

4. Nostele levitettä lämpimille leiville ja koristele basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti