torstai 1. elokuuta 2013

BBQ-hampurilaiset itse tehdyillä sämpylöillä



Teimme näitä hampurilaisia kesän aikana kolmisen kertaa ja joka kerralla nämä olivat vain niin hyviä! Ja mikään ei voita itsetehtyjä hampurilaissämpylöitä, jotka voittavat mennen tullen kaupan valmiit sämpylät. Meillä oli sellainen työnjako, että minä hoidin sämpylöiden leipomisen ja mieheni hoiti pihvien teon ja niiden paistamisen.

Pihvien väliin laitoimme salaattia, tomaattia, ketsuppia, majoneesia, sinappia, juustoa ja mieheni laittoi vielä pekonia, jota en kyllä itse saisi alas ;) Hampurilaisten lisäksi oli bataattiranskalaisia, josta teen vielä oman ohjeensa, vaikka sen verran helppo lisuke ei kovin kummoista ohjetta kaipaa.



BBQ-hampurilaispihvit (8 kpl)

800 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 kpl Knorr Fond du chef liha
5 rkl Santa Maria American BBQsauce, original
1 sipuli
2 chilipippuria

1. Sekoita suola, pippuri fond du chef ja BBQsauce jauhelihan joukkoon.

2. Pilko chilit ja sipuli ja lisää ne jauhelihan sekaan. Laita taikina jääkaappiin 15 minuutiksi.

3. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne pannulla, grillissä tai uunissa.




Hampurilaissämpylät (6 kpl)

1 dl vettä
1 dl maitoa
1 rkl sokeria
25 g hiivaa
1 kananmuna
3/4 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Pinnalle:
maitoa
seesaminsiemeniä

1. Lämmitä vesi-maitoseos kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri ja liuota joukkoon hiiva. Vispaa seokseen kananmuna, suola ja kaksi desiä jauhoja. Lisää loput jauhot ja öljy. Alusta taikinaksi.

2. Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi ja jaa sen jälkeen taikina kuuteen osaan. Pyöritä palloiksi ja paina ne litteiksi. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia.

3. Sivele sämpylät maidolla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

4. Paista sämpylät 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä peitettynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti