sunnuntai 18. elokuuta 2013

Porkkanakakku tuorejuustokuorrutteella

Olen usein tarjonnut emännöimissäni juhlissa juustokakkua tai muuta kermaista kakkua, mutta tällä kertaa tarjosin jotain vähän erilaista. Porkkanakakku erittäin maistuvalla tuorejuustokuorruttella oli helppo jälkiruoka, jota ei tarvinnut siirrellä jääkaapista pöydälle ja takaisin sulavan juustokakkutäytteen tai kerman takia. Ajattelin, että yksi pyöreä kakku ei riittäisi tuparivieraille, joten tein taikinan kaksinkertaisena ja laitoin sen uunipellille. Illalla tajusin, että yksi pyöreä kakku olisi riittänyt ;) Mutta oli maanantaina töissä iloista porukkaa kun saivat nauttia lopun kakusta!





Näin jälkikäteen harmittaa hiukan, että en laittanut tuohon päälle esimerkiksi pähkinärouhetta tai muuta koristetta enkä muistanut ottaa kuvaa leikatusta kakkupalasta. Paistunut kakkupohja kun näytti syötävän hyvältä!

Taikina:
6 dl karkeaa porkkanaraastetta
250 g voita tai margariinia
3 ½ dl fariinisokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 rkl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
4 munaa

Kuorrutus:
250 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita tai margariinia
1 rkl appelsiinituoremehua
250 g tomusokeria

1. Raasta porkkanat.

2. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoseoksesta, välissä raaste ja sitten jäljellä oleva jauhoseos.

3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 24 cm).

4. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kumoa ja anna jäähtyä.

5. Valmista kuorrutus. Vatkaa kosteat aineet kulhossa ja lisää tomusokeri vähitellen. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti