

3 dl venhäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
50 g margariinia
1 dl maitoa
kermaa
hilloa
1. Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe keskenään. Nypi rasva jauhojen sekaan murumaiseksi seokseksi. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina on liian kuivaa, lisää hieman maitoa.
2. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja taputtele se parin sentin paksuiseksi levyksi. Ota levystä halkaisijaltaan noin kolmen sentin paloja esimerkiksi shottilasia apuakäyttäen ja nosta ne uunipellin päälle laitetulle leivinpaperille.
3. Voitele skonssit maidolla ja paista 225 asteisen uunin keskiosassa noin 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat kohonneet ja kauniisti ruskettuneet.
4. Anna leivosten jäähtyä ja leikkaa ne puoliksi. Täytä hillolla ja kermalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti