perjantai 2. elokuuta 2013

New Yorkin sitruunarahkakakku

Olen jäänyt kyllä totaalisesti koukkuun tähän ruokablogin pitämiseen! Tämä blogi on ollut pystyssä viikon ja sinä aikana olen kokeillut uusia reseptejä enemmän kuin yleensä yhden tai kahden kuukauden aikana. Olen myös nähnyt pitkästä aikaa rakkaita ystäviäni, kun olen halunnut kokeilla jotain uutta reseptiä ja pitäähän tuotoksille saada maistelijoita. Pääasiahan on kuitenkin siinä, että näen ystäviäni, mutta tuskinpa he pistävät pahaksi ku tarjolla on jotain hyvää ;)

Pahoittelen jo etukäteen tämän reseptin huonoja kuvia. Olisi pitänyt tajuta ottaa koko kakusta kuva eikä vain yhdestä palasta. Ja nuo palakuvakin on otettu aika nopsakasti, kun ympärillä oli vieraita. Ja harrastuspohjaltahan tätä tehdään ;)

Mutta tämä kakku on todella hyvää, mutta ei todellakaan makeimmasta päästä jälkiruokia. Senpä takia tämä kakku menikin nopeasti ihmisten suihin :)



Pohja:
1 pkt (175g) kaurakeksejä
50 g voita/margariinia

Täyte:
2 tlk (á 200g) Valio maustettu sitruunarahka
1 tlk (2dl) kevyt kermaa
3/4 dl sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja

Pinnalle:
1 tlk (200g) kevyt kermaviiliä
1 rkl sokeria
1 tl vaniliinisokeria

1. Hienonna keksit. Kaada joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

2. Sekoita rahka, kerma, sokeri, munat ja maissitärkkelysjauho keskenään. Kaada seos vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 45-50 minuuttia.

3. Sekoita pinnalle tuleva kermaviili, sokeri ja vaniliinisokeri keskenään. Levitä seos kuuman kakun päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.

4. Tarjoa kylmä kakku vadelmien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti