torstai 22. elokuuta 2013

Mojokastike

Tein mojokastiketta ensimmäisen kerran kun tarjoilimme viiden ruokalajin menun häissä avustaneille ystäville alkukesästä. Jo tuolloin tuo ihanan tulinen kastike vei kielemme mennessään! Joten pakkohan tätä oli tarjoilla uudestaankin. Tällä kertaa maltoin odottaa paprikan mustumista uunissa loppuun asti, jolloin kuori oli todella helppo irroittaa. Viimeksi kuori vain lämpeni, jolloin kirosin paprikan kuorimisen maan syvimpään koloon kun en saanut sitä pois edes veitsen avulla! Tein kastikkeen maustumaan jo edellisenä iltana, jolloin tuliset maut vielä vahvistuivat.

Tarjoilimme tämän kastikkeen cocktailpyöryköiden kanssa, jotka "jouduin" metsästämään Stockan herkusta. Perjantaina klo 16 keskustan Herkku ei ole mikään rauhallisin paikka...1 punainen paprika
3 valkosipulin kynttä
3 punaista chiliä
2 tl paprikajauhetta
1/4 tl juustokuminaa
1 dl oliiviöljyä
4 rkl punaviinietikkaa

1. Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin mahdollista. Laita kokonainen paprika uuninkestävään astiaan ja paahda uunissa kunnes sen kuori on musta.

2. Anna paprikan jäähtyä, halkaise se, poista siemenet ja vedä kuori irti.

3. Heitä siistitty paprika monitoimikoneeseen ja lisää sinne hienonnettu valkosipuli, chilit ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi, lisää oliiviöljy ja punaviinietikka. Sekoita, maista ja mausta tarpeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti