Aloitetaan jauhelihvuoalla, joka on helppo tehdä peruna-sipulisekoituksen ansiosta.



400 g jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
1 porkkana
1 prk(400g) tomaattimurskaa
2 rkl tomaattisosetta
1 dl vettä
1 liha fond du chef
1 rkl fariinisokeria
2 tl oreganoa
½ tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 pss peruna-sipuli sekoitusta (pakaste)
1 prk(120g) smetanaa
1 prk valkosipuli-tuorejuustoa
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha isossa kasarissa, lisää volkosipulit ja öljy ja kääntele hetken aikaa.
2. Kuori ja kuutioi porkkana pieneksi ja lisää joukkoon. Lisää tomaattimurska, -sose, vesi ja mausteet. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä 20-30 min, välillä sekoittaen. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
3. Sekoita smetana ja tuorejuusto keskenään. Levitä vuoan pohjalle ensin jauhelihakastike, sitten peruna-sipulisekoitus, ripottele päälle hiukan suolaa. Levitä perunoiden päälle smetana-tuorejuustoseos. Halutessasi voit ripotella pinnalle vielä juustoraastetta.
4. Paista uunin alatasolla 200 ºC n. 1 tunti. Laita puolen tunnin päästä leivinpaperi vuoan päälle, ettei pinta pala.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti