torstai 15. elokuuta 2013

Valkosuklaakeksit

Mangojuustokakun lisäksi tarjosimme vierailemme valkosuklaakeksejä. Kaupan valmiisiin kekseihin en halunnut sortua, joten päätin kokeilla tätä keksiohjetta; tällä kertaa ilman vaahtokarkkeja :)




100 g valkosuklaata (itse käytän Pandan)
150 g margariinia
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Sekoita pehmennyt rasva ja sokerit keskenään tehosekoittimella. Lisää joukkoon kananmuna.

2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe sekaisin ja lisää voi-sokerivaahdon sekaan.

3. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja lisää se taikinaan.

4. Ota taikinasta nokareita uunipellille ja muista jättää kekseille leviämisvara. Paista 175 asteisessa uunissa noin 13-15 minuuttia. Anna keksien jäähtyä pellillä uunista ottamisen jälkeen, koska keksit kovettuvat vasta viilentyessään.



Eikös meillä olekin ihana kermakko ja sokerikko!

1 kommentti:

  1. Muistui juuri mieleeni vieraisilla saamani dogibägi ;) Keksi on vie kielen mennessään, nam!

    VastaaPoista