tiistai 30. heinäkuuta 2013

Täydelliset basilika-perunavohvelit

Laitoin alkukesästä parvekkeellemme kasvamaan basilikaa ja tällä hetkellä viljelmäni on valtava ja en saa millään kaikkea käytettyä. Joten olen viime aikoina googlettanut paljon basilikareseptejä. Törmäsin Terveellinenruoka.fi:n nettisivuilla tähän reseptiin ja sitä oli pakko päästä testaamaan. Basilika, peruna ja vohveli samassa reseptissä kuulosti kieltämättä aika mielenkiintoiselta yhdistelmältä, mutta tästä tuli yksi mun ehdottomista lemppariherkuista.

Tämän reseptin toteutus kesti pitkään (keitä perunat, kuori ja raasta ne ja tee moni muukin juttu), mutta kaikki vaivannäkö palkittiin lähes täydellisellä makunautinnolla. Jo taikinavaiheessa ruoka tuoksui ja näytti taivaalliselta, mutta vasta paistettuna tämä vei kielen mennessään!




1 kg perunaa
150 g voita tai margariinia
2 kpl sipulia
6 rkl tuoretta basilikaa
5 kynttä valkosipulia
n.4 dl maitoa
1,5 dl kermaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
mustapippuria

1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.

2. Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

3. Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi.

4. Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi. Hienonna basilika ja valkosipulit.

5. Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska. Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria. Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

6. Kuumenna ja voitele vohvelirauta. Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi. Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa.


Täytteeksi tein paprika-yrttikastikkeen ja kinkkukastikkeen:

Paprika-yrttikastike

paprikaa
smetanaa
basilikaa
ruohosipulia
suolaa
pippuria




Kinkkukastike

palvikinkkua paloiteltuna
punainen paprika
ranskankermaa
ruohosipulia




Löysin myös netistä seuraavanlaiset kastikkeet, jota en nyt testannut, mutta mitä voisin joskus kokeilla:

Jauhelihakastike

jauhelihaa maustettuna
creme fraiche
sipuli
paprika


Katkarapukastike

katkarapu
tilli
kermaviili
suola
pippuri


Ja mikä parasta, tämä oli aamulla vielä hyvää kylmänäkin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti