maanantai 29. heinäkuuta 2013

Itämainen jauhelihakastike

Rakastan mausteisia ruokia. Mitä enemmän valkosipulia, sitä parempi. Onneksi parempi puoliskoni pitää myös valkosipulista, koska muuten voisi olla vähän tukalaa ruokailun jälkeen ;)

Tämän kastikkeen tein kahtena peräkkäisenä päivänä, koska ensimmäisellä kerralla kastikkeesta ei tullut tarpeeksi mausteista. Olisi pitänyt muistaa maistaa kastiketta ennen sen tarjoilua... Mutta toisella kerralla kastike oli juuri sopivan mausteista ja pääsimme makumatkalle Intiaan. Vain naan-leipä puuttui!



400 g jauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 tl juustokuminaa
2-3 tl intialainen maustesuos
1,5 tl chilijauhetta
1 tl kurkumaa
1/2 tlk (250 g) paseerattua tomaattia
1 tl suolaa
(tilkka vettä)
1 dl (100 g) turkkilaista jugurttia
1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna

1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Sekoita joukkoon mausteet. Kuumenna ja sekoittele, kunnes mausteet alkavat tuoksua.

3. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista se. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja suola. Anna kastikkeen hautua kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.

4. Lisää lopuksi turkkilainen jugurtti ja tuore korianteri. Tarjoa riisin tai pastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti