torstai 25. heinäkuuta 2013

Täydellinen tomaatti-pestopiirakka

Tämä piirakka on jotain niin taivaallista! Olen tehnyt tämän jo ties kuinka monta kertaa ja joka kerta tämä vie kielen mennessään, oli piirakka sitten lämmin tai kylmä. Ohjeen bongasin vuosia sitten jostain naistenlehden Serlan mainoksesta. Minulla on sellainen tapa, että käyn kaikki lehdet aina läpi ja otan talteen kaikki hyvältä kuulostavat reseptit. Ne sitten liimaan reseptikirjaani, joista on menossa jo kolmas.




1 pkt valmista piirakkataikinaa
3 rkl pestokastiketta
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 tl kuivattua tinjamia
2 dl kevyt ruokakermaa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
200 g kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa

1. Painele sulanut taikina pyöreän vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle pesto.

2. Suikaloi sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuullota ne pehmeiksi öljytilkassa pannulla, lisää joukkoon tinjami. Kaada sipuliseos vuokaan.

3. Vatkaa kulhossa ruokakerman joukkoon kananmunat. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos täytteelle, asettele pinnalle kirsikkatomaatit ja paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

4. Viimeistele basilikalla. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.


1 kommentti: