torstai 25. heinäkuuta 2013

Helppo banaani-passionkohokas

Tämä oli ensimmäinen kerta kun tein kohokasta ja helposti sain sen onnistumaan, vaikka minua hieman jännitti, miten tuo siisti kohoaminen onnistuu ensikertalaiselta. Tällä ohjella tulee 5 annosta, mutta meillä tuosta moussesta tuli 4 annosta, ja ne olivat vähän liian isoja. Käyttämäni astiat ovat Stockmannin Casa mallistosta ja olisivat saaneet siis olla hiukan pienempiä. Meistä kumpikaan kun ei jaksanut syödä annostaan loppuun, vaikka makeasta pidämme. Tämä on siis erittäin makeaa, vaikka hyvää olikin!



2 banaania
2 rkl hunajaa
3 passionhedelmää
1 dl valkuaista
3 rkl sokeria

Voiteluun:
1 rkl voita
2 rkl sokeria

1. Voitele kohokasvuoat ja sokeroi ne.

2. Halkaise passionhedelmät ja purista niistä mehu siivilän läpi pilkottujen banaanien sekaan. Lisää hunaja. Soseuta ainekset tehosekoittimessa.

3. Yhdistä valkuaiset ja sokeri ja vatkaa vaahdoksi. Nostele kolmannes vaahdosta banaani-passionmousseen ja sitten varovasti loput.

4. Pane kohokasmassa annosvuokiin ja tasoita pinta tasaiseksi. Pyyhkäise reunat puuhtaksi niin, että kohokas lähtee nousemaan tasaisesti.
5. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 10 minuuttia. Tarjoile lämpiminä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti