



6 vuoka-annosta tai yksi piirakkavuoallinen
Taikina:
200 g margariinia
1,5 dl sokeria
4,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
400g mustikoita
1,2 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
1. Sulata rasva.
2. Anna rasvan jäähtyä ja lisää siihen sokeri.
3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää joukkoon rasva-sokeri seos.
4. Siirrä 1/4 osa taikinasta odottamaan kansien valmistusta. Painele muu taikina jauhotetuin sormin joko isoon piirakkavuokaan tai kuuden pienen vuoan pohjalle ja reunoille.
5. Tee täyte ja annostele se vuokiin.
6. Taputtele loput taikinasta marjojen päälle jauhotetuin sormin niin, että täyte peittyy. Paista pieniä annosvuokia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia ja isoa 40-45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti