sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Mustikkakukko

Olen syönyt tätä ihanuutta monta kertaa töissä, joten pitihän sit kokeilla myös kotona. Tämän olisi voinut tehdä myös piirakkavuokaan, mutta päätin testata jo aikaa sitten Stockmannilta ostamiani pikkuvuokia. Herkkujen jälkeen tulin kyllä siihen tulokseen, että pitää vielä ostaa yhtä kokoa pienemmän vuoat, koska näihin mahtuu aika paljon tavaraa, vaikka siltä ei ihan näyttäisikään :)






6 vuoka-annosta tai yksi piirakkavuoallinen

Taikina:
200 g margariinia
1,5 dl sokeria
4,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
400g mustikoita
1,2 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja

1. Sulata rasva.

2. Anna rasvan jäähtyä ja lisää siihen sokeri.

3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää joukkoon rasva-sokeri seos.

4. Siirrä 1/4 osa taikinasta odottamaan kansien valmistusta. Painele muu taikina jauhotetuin sormin joko isoon piirakkavuokaan tai kuuden pienen vuoan pohjalle ja reunoille.

5. Tee täyte ja annostele se vuokiin.

6. Taputtele loput taikinasta marjojen päälle jauhotetuin sormin niin, että täyte peittyy. Paista pieniä annosvuokia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia ja isoa 40-45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti