maanantai 9. kesäkuuta 2014

Passio-kookosvanukas

Tämä oli sellainen resepti, jossa reseptikirjan ainesmäärät olivat selvästi täysin pielessä. Kirjan ohjeitten mukaan annoksia piti tulla neljä ja kuvassa annos oli pienempi kuin meillä, mutta silti annoksia tuli 8. Joten tässä resepti neljälle; ei kahdeksalle :D Vaikka kaikki kyllä saatiin tuhottua...
Neljälle

Passiovanukas:
2 liivatelehteä
1,75 dl passiomehua (Prismasta löytyi yksi ainoa passion mehu tölkki, mutta monia mehuja, jossa passio on yhtenä hedelmänä mukana)
20 g tomusokeria
0,5 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl ranskankermaa
1,5 dl kermaa
2 kananmunan valkuaista
25 g sokeria

Kookosvanukas:
2 liivatelehteä
2 dl kookosmaitoa
2 rkl palmusokeria

Passion siemeniä pinnalle

1. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä (noin 5 minuuttia). Sekoita passiomehu ja tomusokeri. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi, nosta ne kattilaan, kuumenna ja liuota. Lisää kattilaan hieman passiomehua ja sekoita hyvin. Lisää loppu mehusta. Sekoita jogurtti ja ranskankerma joukkoon.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, sirottele sokeri vähitellen valkuaisvaahtoon. Lisää kerma- ja valkuaisvaahto vuorotellen varovasti käännellen mehu-jogurttiseokseen. Jaa vanukas neljään lasikulhoon ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

3. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna kookosmaito kattilassa ja liuota palmusokeri koko ajan sekoittaen. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kuumaan kookosmaitoon. Anna jäähtyä.

4. Ota hyytynyt passiovanukas jääkaapista ja jaa kookosseos vanukkaiden päälle. Anna hyytyä jääkaapissa. Annostele ennen tarjoilua jälkiruoan päälle passion siemeniä.

1 kommentti: