keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Banaani-vaahterasiirappitorttu

Tässä ohje vaahterasiirappitorttuun, johon lisäsin pohjalle banaania. Alkuperäiseen ohjeeseen ei kuulunut banaani, joten reseptin pitäisi toimia myös ilman niitä :) En ollut aikaisemmin maistanut vaahterasiirappia, mutta valitettavasti sen maku ei ollut minulle oikein mieluinen. Kuitenkin kaikki muut vieraat pitivät piiraasta, joten jaan tämän herkun teidän kanssanne.






Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
0,5 dl sokeria
125 g margariinia tai voita
1 suuren kananmunan keltuainen
1-2 rkl kylmää vettä

Täyte:
2 banaania
4 suurta kananmunaa
2,5 dl maustamatonta jogurttia
1,5 dl vaahterasiirappia
0,5 tl kanelia
ripaus suolaa

1. Kuumenna uuni 190-asteeseen. Laita uuniin leivinpaperilla päällystetty pelti.

2. Valmista taikina. Kaulitse se ja siirrä vuokaan. Vaihtoehtoisesti osta kaupasta valmis makeapiirakkapohja (pakaste).

3. Vatkaa kananmunat, jogurtti, vaahterasiirappi, kaneli ja suola sekaisin. Nosta pelti pois uunista. Aseta piirakkavuoka kuumalle pellille ja asettele banaanisiivut pohjalle. Kaada täyte siivujen päälle. Paista 45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja kohollaan.

4. Siirrä ritilän päälle jäähtymään. Torttu säilyy jääkaapissa kolmisen päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti