tiistai 10. kesäkuuta 2014

Kylmä avokadokeitto smetanalla ja tulinen tomaattisalsa

Tein kerran tätä keittoa meille alkuruoaksi ja vaikka se näytti erehdyttävästi hernekeitolta, oli maku taivaallinen. Varsinkin tämä tomaattisalsa piti syödä loppuun. Ja se muuten käy myös patonkien kanssa erittäin mainiosti, jos sitä vaikka tekee tuplamäärän ja ei käytä kaikkea keittoon. Ohje on neljälle ja jos tätä aikoo tarjota alkuruokana, kannattaa aineksista ottaa pois puolet. Meillä nimittäin annokset olivat reiluja ja kun piti jättää tilaa myös pää- ja jälkiruoalle.




Neljälle pääruoaksi

Keitto:
2 suurta ja kypsää avokadoa
1 punainen chili siemenineen
1 valkosipulin kynsi
1 litra jäähdytettyä kanalientä
1 limetin mehu
suolaa ja mustapippuria rouheena

Salsa:
2 kypsää tomaattia pieninä paloina ja siemenet poistettuna
2 kevätsipulia viipaleina
1 punainen chili siemenineen (jos et halua kovin tulista, voit jättää siemenet kokonaan tai osittain pois)
2 rkl silputtua korianteria
1/2 limetin mehu

Smetanaa

1. Valmista ensin salsa. Sekoita keskenään tomaatti- ja kevätsipulikuutiot sekä chili ja korianteri. Lisää mausteeksi hieman suolaa. Purista limetin mehu seoksen päälle ja sekoita. Jätä maustumaan esimerkiksi jääkaappiin.

2. Valmista seuraavaksi keitto. Halkaise avokadot, poista niiden kivet ja lusikoi hedelmäliha monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Lisää chili, valkosipuli ja kanaliemi ja soseuta ainekset. Purista sekaan limetin mehu ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Soseuta.

3. Annostele keitto lautasille. Lisää smetana ja tomaattisalsa. Tarjoile heti.

1 kommentti: