

Neljälle pääruoaksi
Keitto:
2 suurta ja kypsää avokadoa
1 punainen chili siemenineen
1 valkosipulin kynsi
1 litra jäähdytettyä kanalientä
1 limetin mehu
suolaa ja mustapippuria rouheena
Salsa:
2 kypsää tomaattia pieninä paloina ja siemenet poistettuna
2 kevätsipulia viipaleina
1 punainen chili siemenineen (jos et halua kovin tulista, voit jättää siemenet kokonaan tai osittain pois)
2 rkl silputtua korianteria
1/2 limetin mehu
Smetanaa
1. Valmista ensin salsa. Sekoita keskenään tomaatti- ja kevätsipulikuutiot sekä chili ja korianteri. Lisää mausteeksi hieman suolaa. Purista limetin mehu seoksen päälle ja sekoita. Jätä maustumaan esimerkiksi jääkaappiin.
2. Valmista seuraavaksi keitto. Halkaise avokadot, poista niiden kivet ja lusikoi hedelmäliha monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Lisää chili, valkosipuli ja kanaliemi ja soseuta ainekset. Purista sekaan limetin mehu ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Soseuta.
3. Annostele keitto lautasille. Lisää smetana ja tomaattisalsa. Tarjoile heti.
Aivan taivaallisen hyvää!
VastaaPoista