perjantai 15. marraskuuta 2013

Tomaatti-basilikarisotto

Päätin tehdä ensimmäistä kertaa risottoa kun vanhempani olivat meillä kylässä. Hieman sain jännittää, että miten se onnistuu, kun risotto ei ole kuulemma mitään helpointa valmistaa. Mutta tällä ohjeella myös ensikertalainenkin onnistui.




4 annosta

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 dl risottoriisiä
1 rkl öljyä
6 dl vettä
1 Fond du chef kasvisfondi
1 tlk (2,5 dl) kasvisrasvasekoitetta (15 %)
1 rs kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa
ripaus mustapippuria

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota ne rasvassa. Lisää joukkoon riisi ja sekoita pari minuutia.

2. Kiehauta vesi ja mausta kasvisfondilla. Kaada riisin joukkoon kiehuvaa lientä vähitellen niin, että edellinen neste on imeytynyt ennen uuden neste-erän lisäystä. Sekoita koko ajan. Hauduta kypsäksi ja lisää lopuksi kasvisrasvasekoite. Kohtaa 2 kuluu noin 20 minuuttia, joten maltti on valttia!

3. Halkaise tomaatit ja hienonna basilika. Lisää ne valmiiseen risottoon. Mausta mustapippurilla.

4. Tarjoa esimerkiksi lihan kanssa, mutta maistuu myös yksikseenkin. Ainakin näin nirsolle :)

1 kommentti: